Vinná omáčka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 lžíce strouhané cibule, máslo, 15 dkg žampiónů, 1/2 lžíce zelené petrželky, hladká mouka, 1/2 dl stolního vína, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nastrouhanou cibuli smažíme na trošce másla jen několik minut, stále ji míchajíce, aby nezhnědla. Pak přidáme jemně nakrájené žampióny, jemně sekanou zelenou petržel a vše dusíme dále několik minut. Pak si z másla a mouky připravíme hnědou jíšku, za stálého míchání ji zředíme stolním vínem a takovým množstvím polévky, aby omáčka byla řídká jako mléko. Osolíme ji, opepříme, pak přidáme dušené houby, cibuli, zelenou petržel a společně vše ještě dvě minuty povaříme. Nakonec sebereme pěnu.