cpt. Cook
 

Švestková omáčka

Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Vinná omáčka

Vylepšená boloňská omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Základní omáčka - maitre d'hotel

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  1/2  žloutek, 1/2  citrónu na šťávu, 1/2 lžička hořčice, sardelové máslo (velikosti vlašského ořechu na jednu porci), kořenová zelenina (i jiná), máslo, hovězí vývar, hladká mouka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Utřeme sardelové máslo se žloutkem, citrónem a hořčicí, zředíme bílou základní omáčkou a za stálého míchání necháme na plotně zhoustnout. Omáčku však nevaříme.

www.tacos.cz Bílou základní omáčku si připravíme z různé zeleniny nakrájené na plátky. Zeleninu dusíme na kastrole, vymaštěném na půl prstu silně máslem, a když trochu zrůžoví, vyndáme ji, máslo scedíme a zeleninu dovaříme v silné hovězí polévce. Z procezeného másla si připravíme jíšku, zředíme ji zeleninovou hovězí polévkou, povaříme ji a stále mícháme, aby se netvořil na povrchu škraloup.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2264x    verze pro tisk

Žloutková petrželková omáčka