cpt. Cook
 

Švestková omáčka

Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječná omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, 4 dkg rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/4 l mléka nebo smetany, sůl, 2 lžíce pažitky, ocet nebo citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce uvaříme natvrdo, oloupáme je a rozsekáme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zředíme vývarem a mlékem nebo smetanou, podle chuti přidáme sůl, pažitku, vejce a omáčku trochu přikyselíme. Podáváme ji na vařená masa, zeleniny, na ryby.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2286x    verze pro tisk

Vaječná omáčka

Vinná omáčka

Vylepšená boloňská omáčka

Základní omáčka - maitre d'hotel

Žloutková petrželková omáčka