Topinamburový salát s krvavým pomerančem a fetou
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 715 dkg topinamburů, 2 lžíce olivového oleje, 4 pomeranče, 1/2 pomeranč na šťávu, 2 lžičky sherry octa, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2 lžičky medu, 15 dkg lískových ořechů, 1/2 lžička římského kmínu, 10 dkg fety, 2.15 dkg zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech rozprostřeme oloupané topinambury nakrájené na čtvrtky, olivový olej a polovinu pomerančové šťávy. Promícháme, osolíme a pečeme asi 45 minut, dokud nejsou měkké a upečené dozlatova. V polovině doby je otočíme. Mezitím ostrým nožem oloupeme červené pomeranče, vyřízneme měsíčky nebo nakrájíme na tenká kolečka. V misce smícháme panenský olej, zbývající šťávu, med a sherry vinný ocet. Lískové ořechy krátce blanšírujeme a pak nahrubo nasekáme, kmín podrtíme v hmoždíři. Ořechy a kmínem zasypeme topinambuty a pečeme ještě 5 minut, aby ořechy zezlátly a kmín vše provoněl. Po vytažení z trouby necháme krátce vychladnout a smícháme s pomeranči, fetou, nasekanou hladkolistou petrželkou a dresingem.