cpt. Cook
 

Špenátový salát se smetanou

Špenátový salát se sýrem

Špenátový salát se sýrem a žampióny

Špenátový salát základní

Štěrbákový salát

Štěrbákový salát po anglicku

Teplý pampeliškový salát se slaninou

Teplý salát Čchao San Jang

Teplý salát z naťové cibule

Thajský okurkový salát

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Topinamburový salát s krvavým pomerančem a fetou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg topinamburů, 2 lžíce olivového oleje, 4  pomeranče, 1/2  pomeranč na šťávu, 2 lžičky sherry octa, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2 lžičky medu, 15 dkg lískových ořechů, 1/2 lžička římského kmínu, 10 dkg fety, 2.15 dkg zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech rozprostřeme oloupané topinambury nakrájené na čtvrtky, olivový olej a polovinu pomerančové šťávy. Promícháme, osolíme a pečeme asi 45 minut, dokud nejsou měkké a upečené dozlatova. V polovině doby je otočíme. Mezitím ostrým nožem oloupeme červené pomeranče, vyřízneme měsíčky nebo nakrájíme na tenká kolečka. V misce smícháme panenský olej, zbývající šťávu, med a sherry vinný ocet. Lískové ořechy krátce blanšírujeme a pak nahrubo nasekáme, kmín podrtíme v hmoždíři. Ořechy a kmínem zasypeme topinambuty a pečeme ještě 5 minut, aby ořechy zezlátly a kmín vše provoněl. Po vytažení z trouby necháme krátce vychladnout a smícháme s pomeranči, fetou, nasekanou hladkolistou petrželkou a dresingem.
vloženo 28.03.2016    zobrazeno 1394x    verze pro tisk

Toskánský salát s rajčaty a chlebem

Turecký okurkový salát

Tykvový salát

Tzatziki

Vitamínový salát

Vitamínový salát s olivami

Yoğurtlu havuç salatası
(Mrkvový salát s jogurtem)

Základní salát z baklažánu s paprikou

Základní salát z brokolice