zkopírováno z http://www.tacos.cz V horké vodě rozvaříme masox a vložíme do ní sójové placičky, které necháme 1 až 2 hodiny bobtnat. Placičky poměrně hodně nabudou. Na rozpálený tuk dáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, krátce ji osmažíme a podlijeme vodou. Můžeme přidat trochu tekutiny, ve které máčíme placičky. Všechno koření zavážeme do uzlíčku a přidáme k zelenině. Přivedeme k varu a krátce povaříme, aby zelenina i koření daly pokrmu výraznou chuť. Nabobtnalé sójové placičky vymačkáme a přidáme je k základu ze zeleniny a koření, osolíme (pozor, masox je dost slaný), ochutíme lžičkou sójové omáčky a podlijeme, abychom získali dost omáčky. Když jsou placičky měkké, přecedíme omáčku a zeleninu propasírujeme nebo umixujeme, uzlíček s kořením odstraníme, vrátíme placičky do omáčky a přivedeme k varu. V kondenzovaném mléce podle potřeby naředěném obyčejným mlékem rozkvedláme hladkou mouku, vlijeme do omáčky a za opatrného míchání dovaříme. Můžeme dochutit lžičkou hořčice, nepatrně zakápnout kečupem a citronovou šťávou se špetkou cukru.
www.tacos.cz Příloha: dušená rýže nebo těstoviny a kompot