cpt. Cook
 

Směs na špagety z tofu

Sójové kostky nebo plátky se zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sójové maso à la Kung Pao

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg sójového maso, 1/2 šálek vývaru, 1/2  vejce, 1/2 lžička škrobové moučky, sůl, 3 lžíce oleje, 10 dkg burských oříšků (neslaných), 1/2 lžička čínské směsi,

Zálivka: 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutasolu, 1/2 špetka moučkového cukru, škrobová moučka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Sójové maso spaříme vývarem (i z bujónové kostky), necháme nabobtnat a chvilku v něm povaříme. Hotové sójové maso dáme okapat a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a směsí Čína.

www.tacos.cz Připravíme si zálivku promícháním složek se zbylým vývarem. Maso dáme do rozpáleného oleje, rychle osmahneme, přidáme arašídy, opečeme a zalijeme zálivkou. Za stálého míchání necháme zhoustnout, podáváme s rýží a salátem. Lze takto připravit i vykostěné kuře, vepřové a králičí maso aj. To nespařujeme, ale rovnou promícháme s vejcem a škrobem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4324x    verze pro tisk

Sójové maso po čínsku

Sójové maso po čínsku s vepřovým masem

Sójové maso po sečuánsku

Sójové placičky na zelenině

Sójové řízky Cordon bleu

Sójové smaženky se salámem

Staročeský guláš

Tofu - řízek

Tofu ve vinném těstíčku
(se zeleninou a limetkovými brambůrky)