cpt. Cook
 

Smažená cuketa se skořicí

Smažená jablíčka v těstíčku

Smažená jablka

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené jablečné řezy s karamelem

Basi Ping-Kuo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15  jablek, 2  vejce, 15 lžic hladké mouky, 2 lžíce brandy nebo desertního vína, 1/2 lžička oleje,  špetka soli, olej na smažení, 15 dkg karamelu
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kotlíku rozšleháme vejce s moukou, brandy, olejem a solí, podle potřeby zředíme vodou a vytvoříme řidší těstíčko. Jablka oloupeme, rozdělíme na osminky nebo překrojíme příčně na plátky a odstraníme jádřinec. Na pánvi rozehřejeme olej, pak namáčíme nakrájená jablka do těstíčka a prudce osmažíme dozlatova ze všech stran. Desert podáváme horký, k tomu v misce karamel, v němž namáčíme řezy z jablek. Karamel je možno koupit hotový. Lze jej i připravit ze 100 g cukru a 1 dl vody. Cukr vsypeme na rozpálenou pánev, promícháme, zalijeme vodou a za stálého míchání vodu odpařujeme, až vznikne světlý zahoustlý, ale tekutý karamel. Osmažená jablka do něj vsypeme, protřepeme a podáváme na olejem vymaštěných talířcích. K tomu servírujeme misky s chladnou vodou a Iedovými kostkami na namáčení desertu (karamel ztuhne a nelepí se).

www.tacos.cz Podobně je možno připravit ananas, hrušky, třešně, banán, švestky, broskve (méně zralé), meruňky a jiné ovoce.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2424x    verze pro tisk

Smažené meruňky

Smažené švestky

Smažený ananas v pivním těstíčku

Smetanový banánový krém

Smetanový malinový krém

Sýrový koláč

Švestkové pyré

Švestkový krém s malinami

Thajský smažený ananas

Toffi

Tropický ovocný salát

Tvarohový krém v jablkách

Tykev se skořicí

Tykev se šlehaným tvarohem

Tykev smažená se skořicí

Zahradní ovocný rožeň