Slepice po horácku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 slepice, 10 dkg slaniny, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, 1/2 větší cibule, 1/2 lžička rajčatového protlaku nebo kečupu, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polovinou nakrájené slaniny prošpikujeme slepici. Na sádle do růžova usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak nebo kečup, zalijeme vodou a přidáme koření. Do tohoto základu vložíme prošpikovanou a osolenou slepici a dáme péci. Při pečení přeléváme výpekem tak abychom nespálili cibuli. Pečenou slepici naporcujeme a vložíme do šťávy, kterou jsme před tím doplnili zbytkem nakrájené rozškvařené slaniny. Šťávu podáváme necezenou. Vhodnou přílohou je rýže a různě upravené saláty z čerstvé zeleniny.