2 porce: 30 dkg kuřecích prsíček (prsní řízky po 1
150 g), olivový olej na potírání, 1
/2 lžíce dobromysli rozemnuté nebo majoránky (nebo jejich směs), sůl, mletý pepř, chlebovou placku (pita nebo arabský chléb),
na tzatziki: 115 dkg bílého jogurtu, 7.15 dkg žervé nebo lučiny, 1/2 salátová okurka, 2 stroužky česneku, olivový olej, kopr na dozdobení, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky - ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.
www.tacos.cz Tzatziki: jogurt rozetřete s lučinou. Neloupanou, jen dobře omytou okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a utřeným česnekem.