Selský hrnec
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg předního hovězího bez kosti, 1/2 svazek kořenové zeleniny, 1/2 cibule, 1/2 bobkový list, 4 hřebíčky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1.2 kg kapusty, 150 dkg mrkve, 215 dkg celeru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupeme a protkneme ji bobkovým listem a hřebíčky. Maso s polévkovou zeleninou a cibulí vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Uvedeme do varu a vaříme 1.5 hodiny. Kapustu nakrájíme na kousky, mrkev a celer na kostičky, vše vložíme po hodině do vývaru a dál vaříme. Vařené maso vyjmeme, rozkrájíme a vrátíme zpět. Před podáváním osolíme a opepříme.