Salát z ovoce a zeleniny
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 pomeranče, 2 jablka, 2 rajčata, 1/2 hlávkový salát, 1/2 citrón, 15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce vody, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stejně tak jablka, u kterých vykrojíme ohryzek, rajčata nakrájíme na plátky, hlávkový salát dobře propláchneme a rozebereme na menší lístky. Na plochou skleněnou mísu řadíme jednotlivé druhy v řadách vedle sebe. Z citrónové šťávy, špetky jemně strouhané citrónové kůry, cukru a trochu vody si připravíme zálivku, kterou salát dobře pokropíme. Čerstvý hned podáváme. Místo jablek můžeme dát i banány.