cpt. Cook
 

Salát z hub

Salát z jablek, hrušek a hroznů

Salát z kuskusu a zeleniny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z lišek s hrozny

Mushroom salad with grapes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 svazky cibulové natě, 40 dkg lišek (nebo bílých žampionů či polních pečárek), 1.15 šálku modrých hroznů, 1/2 lžíce loupaných vlašských ořechů, 1/2 šálku bílého vína, 1/2 lžička ostré hořčice, 2 lžičky medu, 2 lžíce bílého aceta balsamica, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1/2 hrst kerblíku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchneme a očistíme jarní cibulky a nakrájíme na přoužky asi po 5 cm. Houby (lišky, pečárky, žampiony) očistíme a rozkrojíme napůl. Omyjeme bobule hroznů a také rozpůlíme, v případě potřeby odstraníme semínka. Ořechy nasekáme na drobné kousky.

www.tacos.cz Smícháme suché bílé víno, hořčici, med a balsamico. V pánvi rozehřejme olej a houby s cibulkami 5 minut orestujeme při střední teplotě. Smícháme s hrozny a ořechy, osolíme, přichutíme mletým pepřem a rozdělíme na talíře. Vinnou směs vlejeme na pánev a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem a zakapeme jí salát. Opláchneme kerblík, osušíme a rozsypeme lístky na salát.

www.tacos.cz Příloha: bageta, bílé víno

vloženo 25.09.2009    zobrazeno 1821x    verze pro tisk

Salát z makarónů s krevetami

Salát z ovoce a zeleniny

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

Salát z pečené hlívy a fazolí
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannellini)

Salát z rýže a květáku

Salát z rýže a květáku

Salát z vajec

Salát ze zralých fazolí

Segedínský salát

Sójový salát

Sójový salát s houbami

Sójový salát s majonézou

Studené motýlky

Studené nudle se sečuánským pepřem

Studené špagety s tuňákem

Sváteční ovocný salát