4 porce: 18 dkg jesetera (nebo bílé ryby),
15 dkg majonézy, 2 dkg citrónu,
Na ozdobu:: 1/2 plátek citrónu, 2 olivy, nakládaná okurka nebo vařená mrkev, mletý pepř, zelená petrželka, pórek nebo čerstvá cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do horkého rybího bujónu nebo horkého zeleninového odvaru se dá očištěná a umytá ryba. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Zastavíme a necháme i s bujónem ochladit. Odkostíme rybu a očistíme ji od kůže. Nakrájíme ji na plátky a smícháme s majonézou. Ochutíme citrónovou šťávou a solí. Rybu uložíme na talíř a ozdobíme přísadami.
www.tacos.cz Poznámka: Jiný druh salátu z čerstvé ryby se může připravit jako salát výše uvedený s přidáním uvařených brambor nakrájených na kousky s trochou černého pepře.