Rybí salát s majonézou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg rybího filé, sůl, 2 kyselá jablka, 1
/2 menší celer,
Na majonézu: 2 žloutky, 1/2 šálek oleje, sůl, špetka moučkového cukru, citrónová šťáva, worcestrová omáčka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Filé osolíme a udusíme ve vlastní šťávě doměkka. Zatím utřeme majonézu. Žloutky osolíme a za stálého přikapávání oleje pilně mícháme. Pak okyselíme, ochutíme kořením, případně přisladíme. Vychladlé filé nakrájíme jemně přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka a celer. Salát ozdobíme syrovou zeleninou. Podáváme s chlebem.