www.tacos.cz Tvrdý červený krunýř (ze hřbetů, klepet a ocásků) v hmoždíři na drobno roztlučeme, podusíme na másle a nakonec prolisujeme (to je tzv. račí máslo). Z másla, trochy mouky a špetky červené papriky připravíme světlou řídkou jíšku, přimícháme do ní račí máslo, podlijeme procezeným vývarem z raků nebo hovězí polévkou, trochu povaříme, přidáme do ní koňak, bílé víno, sůl a přelijeme do polévkové mísy, ve které je račí maso a žloutky.
www.tacos.cz Do polévky můžeme zavařit také malé houskové knedlíčky. Část račích krunýřů dobře vymyjeme a naplníme nádivkou z dušeného sekaného masa s rýží a sýrem. Nadívané krunýře povaříme ve vývaru z masa 20 minut a pak je přendáme do hotové račí polévky.