zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné mladé pórky uvaříme v troše osolené vody dopoloměkka a necháme okapat. Nakrájíme na kolečka. Na pekáčku nebo na velké pánvi rozpustíme tuk a osmahneme na něm nakrájený pór. Vejce rozkvedláme v hrnku s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pór, posypeme strouhaným sýrem a v prohřáté troubě zapečeme. Omeletu rozdělíme na čtyři díly. Chceme-li dělat každou omeletu zvlášť, pak do těsta stěrkou pečlivě shrneme osmahnutý pór, jednotlivé omelety upečeme na pánvičce buď na plotně, nebo v troubě a každou sypeme sýrem zvlášť.
www.tacos.cz Omeletu můžeme podávat s bramborovou kaší, obložíme ji ředkvičkami nebo rajčaty, popřípadě proužky sterilovaných kapií.