cpt. Cook
 

Hrachová s těstovinami

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z čočky

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  4 dkg čočky, 10 g oleje, 2.15 dkg cibule, 10 g rajčat, 15 g česneku, 15 g saturejky (čubrice), 15 g octa, 2 g soli,

Zápražka: 15 g oleje, 2 lžíce vody, 10 g cibule, 1.15 dkg rajčat, 1/2 g mletého pepře

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou a umytou čočku zalijeme studenou vodou a postavíme na mírný oheň. Jakmile začne polévka vařit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, olej a saturejku (čubricu). Pokračujeme ve vaření na mírném ohni do uvaření čočky. Potom přidáme rajčata pokrájená na drobno, posolíme a vaříme ještě deset minut. Hotová polévka se dochutí solí. Dle přání můžeme do polévky připravit zápražku. Do studeného tuku přidáme vodu, drobně pokrájenou cibuli a dusíme. Později přidáme rajčata a znovu dusíme, potom přidáme červenou papriku, rozmícháme a rozředíme vodou z polévky. Pokud polévka při vaření nezískala správnou hustotu, přidá se před zapražením červené papriky mouka.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2370x    verze pro tisk

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)