Hrstková luštěninová
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 hrst hrachu, 1/2 hrst čočky, 1/2 hrst fazolí, 1/2 hrst krupek, 1/2 hrst ovesných vloček nebo rýže, 1/2 lžíce tuku, 1/2 cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1.15 l vody, trochu bujónu (masox), majoránka, česnek, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Luštěniny přebereme, promyjeme a namočíme asi na 12 hodin. Potom vaříme a do téměř měkkých luštěnin přidáme vařit rýži nebo ovesné vločky. Rýži nejprve v několika vodách opereme. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku z drobně nakrájené cibule, tuku a mouky. Polévku touto jíškou zahustíme a povaříme ještě několik minut. Dochutíme masoxem, solí, česnekem a majoránkou. Luštěniny vaříme v nesolené vodě, solíme, až když jsou téměř uvařené.