Zuppa di gnocchetti recept ze stránek www.tacos.cz
na nočky: 4 dkg hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 1/2 vejce, 1/2 žloutek, 1/2 bílek, 15 dkg másla, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek,
vývar: 7.15 dkg hladké mouky, 7.15 dkg másla, 1.15 l vývaru, 3 žloutky, 2 lžíce smetany, 1/2 snítka tymiánu, 1/2 bobkový list, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, parmazán
www.tacos.cz Máslo pomalu rozehřejeme v kastrole, přimícháme do něj mouku a jakmile začne červenat, zalijeme horkým vývarem a zásmažku v něm rychle rozšleháme. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přidáme snítku tymiánu nebo bouquet garni a pomalu vaříme asi 20 minut, občas promícháme. Potom tymián vyjmeme, do vývaru vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně a trošce vývaru. Necháme ještě 5 minut vařit za stálého šlehání. Nakonec přidáme nočky a podáváme horké, na dochucení připravíme strouhaný parmezán.