Těstovinová polévka s kaštany recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Oloupané kaštany se dají do hrnce vody s nasekaným divokým fenyklem (divoký fenykl lze nahradit kouskem salátového fenyklu, jemnou zelenou částí s horní třetinou bulvy). Hladina vody by měla být asi 7 cm nad kaštany. Vše se přivede k varu a za občasného míchání vaří asi 45 minut, dokud se kaštany nerozpadají. Pak se přidá sůl a malé polévkové těstoviny a ty se vaří, dokud nejsou al dente. Pokud je polévka příliš suchá, přidá se trochu horké vody. Hotová se dosolí, opepří a přichutí pálivou paprikou. Servíruje se horká, zakápnutá olivových olejem a na stůl se přichystá i mlýnek s pepřem a mletá pálivá paprika. Jde o tradiční jednoduché sicilské jídlo z oblasti města Pollina, v italštině se nazývá Pasta con castagne, někde obsahuje i cibuli, jindy se zasypává strouhaným pecorinem.