cpt. Cook
 

Pohlreichova kulajda

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

Polévka rybí štědrovečerní

Polévka ryzcová

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka s battuto po římsku

Minestra col battuto alla romana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  cibule, 15 dkg pancetty nebo tučného ze šunky, 1/2  řapíkatý celer, 1/2  mrkev, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje, 2  rajčata, 16 dkg špaget, 15 dkg pecorina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špek ze šunky nebo pancettu i zeleninu pomeleme mlýnkem na maso. V katrolu rozpálime olivový olej a na něm tento základ osmahneme. Když začne měnit barvu, přidáme podle chuti plátky rajčat a po chvilce naředíme vodou. Přivedeme k varu a nalámeme do polévky špagety na kousky 3 - 4 cm dlouhé. Podáváme, když jsou těstoviny al dente, samostatně k tomu nabídneme strouhaný sýr pecorino.

www.tacos.cz Battuto v italské kuchyni označuje základ mnoha polévek i dušených pokrmů: jemně posekanou cibuli, mrkev a řapíkatý celer (někdy i další zelenina či pancetta), vše podušené na tuku.

vloženo 20.03.2010    zobrazeno 1912x    verze pro tisk

Polévka s nočky
(Zuppa di gnocchetti)

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

Polévka z čerstvých hub

Polévka z flíčků

Polévka z jedlých kaštanů
(Soupe aux marrons)

Polévka z kyselého mléka s houbami

Polévka z lišek
(Soupe aux girolles)

Polévka z ovesných vloček