Piemontská vejce
recept ze stránek www.tacos.cz 1 porce: 6 dkg rýže, 15 dkg žampiónů, 1/2 vejce, vývar, máslo, sůl, mletý bílý pepř, 1/2 lžíce smetany, 2.15 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýže se uvaří v hovězím nebo slepičím vývaru tak, aby zůstala sypká. Žampióny nebo hlavičky bílých lanýžů se nakrájejí na plátky, podusí se na másle, osolí, opepří bílým pepřem, zalijí smetanou, krátce podusí a promíchají s připravenou rýží. Rýže se naplní do kulaté, máslem vymazané zapékací misky, uprostřed se vyhloubí jamka, do které se vyklepne celé vajíčko. Vše (kromě žloutku) se posype strouhaným sýrem, pokape máslem a nechá v horké troubě rychle zapéci (bílek mírně ztuhne, žloutek by měl zůstat tekutý).