Patates koftesi
Bramborové karbenátky
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 2 brambory, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 špetka mletého pepře, 1/2 špetka červeného pepře, 1/2 špetka cayenského pepře, 10 dkg fety, 1/2 vejce, zelená petrželka, sůl, olej na smažení, 2 vejce, hladká mouka (s vajíčky na obalování)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory předem uvaříme, nechéme vychladnout, oloupeme je a rozmačkáme najemno. Na pánev dáme několik kapek oleje, zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibulku a potom asi na 1 minutu přidáme drcený česnek. Pánev sundáme z plotny. Ve velké míse smícháme rukama rozmačkané brambory, sůl, všechny pepře, vejce, najemno nakrájenou petrželku a rozdrobený sýr feta, nakonec přidáme cibulku s česnekem. Z takto vyrobené hmoty tvoříme tvary kofte, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme na rozpáleném oleji do zlata.