cpt. Cook
 

Hrášek dušený po francouzsku

Hrášek dušený po selsku

Hrášek dušený se smetanou

Hrášek s mrkví

Hrášek s mrkví

Jarní zelenina s klobáskou

Karamelové zelí s jablečnou šťávou

Karotka à la creme

Karotka na smetaně

Karotka se smetanou

Karotka Vichy

Kukuřice vařená

Lilek zapečený s rajčaty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkev glazovaná v bourbonu

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 šálku másla, 90 dkg mrkve, 1/2 lžičky soli, 1/2 šálku bourbonu, 1/3 šálku přírodního cukru, 1/2 špetka kayenského pepře, mletý pepř, 2 snítky tymiánu na ozdobu (volitelně)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky, delší na užším konci, kratší na širším. Máslo rozpustíme, až zpění, na středním plameni, v těžké pánvi, na kterou máme pokličku. Vmícháme mrkev, osolíme a zakryté podusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Pokličku sundáme, dále míchajíce vaříme, dokud se mrkev neopeče, 2 až 3 minuty.

www.tacos.cz Snížíme teplotu na středně nízkou a opatrně zalijeme bourbonem. Může vzplanout, takže preventivně poodstoupíme a musíme být připraveni zakrýt plamen pokličkou. Povaříme dále za stálého míchání, dokud se bourbon téměř neodpaří, asi 2 minuty. Přidáme hnědý cukr a vaříme dál, dokud mrkev nezměkne a není krásně lesklá, cca 5 minut. Zvýšíme teplo až na středně vysoké a necháme mírně zahustit glazuru, asi 15 sekund. Posypeme čerstvě strouhaným pepřem a kajenským pepřem. Na servírovací míse ozdobíme tymiánem.

www.tacos.cz Jako příloha je tato mrkev vhodná například k šunce nebo pečenému krocanu, kuřecímu steaku či špenátu.

vloženo 19.11.2016    zobrazeno 1229x    verze pro tisk

Mrkev s kedlubnami a cuketami

Mrkev v medu a šalotka v jablečném víně

Mrkvové smaženky

Mrkvový salát s jablky

Papriky dušené

Papriky dušené s mrkví