4 porce: 4 kuřecí stehna, 20 dkg thajské rýže, 20 dkg oříšků kešu, 6 jarních cibulek, 1
/2 cibule, 1
/2 stroužek česneku, 1
/2 chilli paprička, olej, sůl,
na omáčku: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce ústřicové omáčky, 2 lžíce vietnamské omáčky Nước Mắm, 2 lžíce cukru krupice, 4 lžíce vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte a nakrájejte žlutou cibuli, oloupejte stroužek česneku a nasekejte ho. Kuřecí stehna zbavte kůže, vykostěte je a nakrájejte na velmi malé kousky. jarní cibulku oloupejte, opláchněte, rozkrojte na třetiny a odložte zvlášť zelenou část a zvlášť bílou. Chilli papričku zbavte semínek, rozkrojte ji napůl a nakrájejte velmi najemno. Připravte omáčku. V misce smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, nước mắm, cukr krystal a vodu. Rýži dejte vařit do hrnce s vroucí osolenou vodou po dobu uvedenou na obalu (asi 10 minut).
www.tacos.cz Do pánve wok přidejte olej a osmažte na něm kešu oříšky. Jakmile jsou zlatavě hnědé, vyjměte je stěrkou a nechte olej ve woku a kešu dejte stranou. Do wok pánve přidejte žlutou cibuli a česnek a smažte 1 až 2 minuty. Přidejte kousky kuřete a smažte je 3 minuty. Přidejte odloženou bílou jarní cibulku a chilli papričku a dosmažte 2 minuty. Přilejte připravenou omáčku a promíchejte ji. Zahřívejte 1 minutu na prudkém ohni, pak vsypte zelenou cibulku a kešu oříšky. Dobře míchejte 1 minutu na vysokém ohni. Rýži slijte a podávejte s kuřecím masem s kešu.