Kuře po bzenecku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kuře, 115 dkg másla, 1/2 mrkev, 1/2 kedlubna, 1/2 pórek, 10 dkg zeleného hrášku, 3 dl kysané smetany, sůl, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, citrón, vegeta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře naporcujeme, osolíme a upečeme doměkka na másle. Po upečení vyjmeme z výpeku, do kterého vložíme na jemné nudličky nakrájenou mrkev a kedlubnu. Mírně podlijeme a podusíme tak, aby zelenina zůstala na skus křupavá. Přidáme bílé víno, hrášek a na plátky nakrájený pórek. Podusíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a necháme mírně povařit. Vínem upravíme hustotu omáčky. Do hotové omáčky vložíme naporcované upečené kuře, prohřejeme, dochutíme a podáváme s brambory nebo máslovými noky.