cpt. Cook
 

Kuře na mandlích po pakistánsku

Kuře na paprice

Kuře na paprice
(Paprikás csirke)

Kuře na paprice podle Romana Pauluse

Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Kuře na ratatouille

Kuře na roštu

Kuře na rozmarýně

Kuře na rozmarýnu

Kuře na ryzlinku
(Hong am Rèisleck)

Kuře na řecký způsob

Kuře na smetaně
(Pollo en crema)

Kuře na švestkách

Kuře na topinkách v sýrovém krému

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře na víně pro dva

Coq au vin for two

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2  kuřecí stehna, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 plátky anglické slaniny, extra virgin olivový olej, 22 dkg žampiónů, 2  šalotky, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 2 lžičky hladké mouky, 1/2 lžička čerstvého tymiánu, 1/2 šálek kuřecího vývaru, 1/4 šálku suchého červeného vína, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře osušte papírovými utěrkami a posypte polovinou soli a pepře. Vložte kuře kůží dolů na studenou (tímto začátkem zvýšíte křupavost a snížíte prskání) pánev s nepřilnavým povrchem. Smažte stehna na středně vysoké teplotě, aniž byste s ním hýbali, dokud kůže dobře nezhnědne, 7 až 9 minut. Přeneste kuře na talíř kůží nahoru.

www.tacos.cz Do tuku, který zůstal v pánvi, přidejte slaninu nakrájenou na 3cm kousky a na středním plameni ji smažte, dokud nebude křupavá, 5 až 7 minut. Pomocí děrované lžíce přeneste slaninu na malý talířek vyložený papírovou utěrkou a dejte stranou. Z pánve odlijte všechen tuk kromě 2 lžic (nebo naopak v případě potřeby přidejte tolik oleje, aby se rovnal 2 lžicím). Tuk, který zůstal v pánvi, zahřívejte na středním plameni, dokud se nezačne lesknout. Přidejte rozčtvrcené houby, rozpůlené šalotky, zbývající sůl a pepř a za občasného míchání restujte, dokud zelenina nezměkne a nezhnědne, 7 až 9 minut. Vmíchejte rajčatový protlak, utřený česnek, mouku a tymián a vařte minutku, dokud se nerozvoní. Pomalu vmíchejte vývar a víno a přiveďte k varu. Kuře vložte kůží nahoru, aby zůstala křupavá, do omáčky a přelijte nahromaděnou šťávou z talíře. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte, dokud kuře uprostřed nezíská teplotu 93 °C, asi 20 minut.

www.tacos.cz Odstavte z ohně a nechte kuře 10 minut odpočívat v nepřikryté pánvi. Omáčku podle chuti osolte a opepřete. Posypte petrželkou a slaninou. Podávejte.

vloženo 18.01.2022    zobrazeno 534x    verze pro tisk

Kuře na zázvoru

Kuře na zázvoru

Kuře na zeleném pepři

Kuře na zelenině