Coq au vin for two recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Do tuku, který zůstal v pánvi, přidejte slaninu nakrájenou na 3cm kousky a na středním plameni ji smažte, dokud nebude křupavá, 5 až 7 minut. Pomocí děrované lžíce přeneste slaninu na malý talířek vyložený papírovou utěrkou a dejte stranou. Z pánve odlijte všechen tuk kromě 2 lžic (nebo naopak v případě potřeby přidejte tolik oleje, aby se rovnal 2 lžicím). Tuk, který zůstal v pánvi, zahřívejte na středním plameni, dokud se nezačne lesknout. Přidejte rozčtvrcené houby, rozpůlené šalotky, zbývající sůl a pepř a za občasného míchání restujte, dokud zelenina nezměkne a nezhnědne, 7 až 9 minut. Vmíchejte rajčatový protlak, utřený česnek, mouku a tymián a vařte minutku, dokud se nerozvoní. Pomalu vmíchejte vývar a víno a přiveďte k varu. Kuře vložte kůží nahoru, aby zůstala křupavá, do omáčky a přelijte nahromaděnou šťávou z talíře. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte, dokud kuře uprostřed nezíská teplotu 93 °C, asi 20 minut.
www.tacos.cz Odstavte z ohně a nechte kuře 10 minut odpočívat v nepřikryté pánvi. Omáčku podle chuti osolte a opepřete. Posypte petrželkou a slaninou. Podávejte.