Náplň: 6 žloutků, 2 lžíce moučkového cukru, 3 rovné lžíce polohrubé mouky, 1/3 l smetany, 8 g zrnkové kávy, 1/8 l vody na uvaření kávy, 18 dkg másla,
Na griláž: 4 dkg moučkového cukru, 2 dkg mandlí nebo oříšků
www.tacos.cz Příprava krému: Svaříme smetanu s moukou, odstavíme z ohně, přimícháme žloutky utřené s cukrem, ještě krátce zahřejeme. Krém se nesmí se žloutky vařit. Pak jej dáme vychladit. Utřeme máslo a po kapkách přidáváme kávovou tresť a vychladlý krém.
www.tacos.cz Příprava griláže: Na pánvi zkaramelizujeme cukr, vhodíme do něho loupané mandle rozkrájené na menší kousky a vše vlijeme na máslem potřený talíř. Po vychlazení roztlučeme v hmoždíři.