cpt. Cook
 

Brambory opékané na cibuli se sýrem

Brambory pečené s máslem a sýrem

Brambory s cibulí

Brambory s hořčicí po indicku

Brambory se sýrem pečené na plechu

Brambory vařené v mléce sypané sýrem

Brambory Voisin

Brambory zapečené s bílou omáčkou

Brambory zapečené s bílou omáčkou a sýrem

Brambory zapečené s vejci a krupicí

Bylinkové brambory

Cacio e pepe rösti

Čekankový stoemp s ořechovou drobenkou
(Stoemp chicons-coriandre et crumble aux noix)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg vařených brambor, 1/2 velká cibule, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce zelené petrželky, sůl, muškátový oříšek, 63 dl bílého vína, 2  žloutky, 1/2 stroužek česneku, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, později přidáme sekaný česnek a petrželku. Jen krátce vše osmahneme. Brambory nakrájíme na kolečka a přidáme je k ostatnímu. Okořeníme muškátovým oříškem podle obliby a dobře promícháme. Dusíme mírně podlité vývarem do měkka. Nakonec přilijeme žloutky rozkvedlané ve víně a dodusíme na mírném ohni.

www.tacos.cz Obměny: Místo vína můžeme použít mléko nebo smetanu.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k bílému masu, nebo se saláty, jako samostatný pokrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1841x    verze pro tisk

Dvakrát pečené brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory Anna

Hamburské brambory

Holandské brambory

Champ