Bramborový salát se zeleninou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg brambor, 20 dkg kořenové zeleniny, 15 dkg zeleného hrášku, 15 dkg cibule, 2 mladé kedlubny, 1/2 malá salátová okurka, 1/2 šálek vody, citrónová šťáva, 1/2 lžíce oleje, sůl, moučkový cukr, mletý pepř, 2 vejce natvrdo uvařená, zelená petrželka nebo pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nakrájíme na kostičky, přidáme k nim nahrubo nastrouhanou měkkou kořenovou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky rozkrájenou okurku a kedlubny. Vše promícháme, zalijeme zálivkou z vody, citrónové šťávy, soli, cukru a oleje, nakonec podle chuti dosolíme a opepříme. Připravený salát posypeme sekanou pažitkou a ozdobíme plátky natvrdo vařených vajec. Místo zálivkou z vody můžeme salát promíchat ochucenou majonézou.