cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

agnolotti

recept ze stránek www.tacos.cz
agnolotti: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Italské těstoviny agnolotti jsou podobné ravioli a oblíbené zejména v oblasti Piemontu. Mají tvar půlměsíčku nebo čtverečku o straně asi 2,5 cm, v obou případech s volánkovými, zvlněnými okraji. Pokud jsou obdélníkové a menší, asi 1 cm, říká se jim agnolotti al plin, tento tvar je typický pro oblasti Langhe a Montferrat.

www.tacos.cz V Piemontu jsou agnolotti tradičně plněny sekaným pečeným masem a podávají se nejčastěji v hovězím vývaru nebo jen s čerstvou šalvějí, přelité rozpuštěným máslem, nebo s masovým ragú alla piemontese. Rajčatové omáčky by přehlušily chuť náplně. Sypou se strouhaným sýrem, ale v náplni sýr není, ten se dává do ravioli. Tradičně se připravovaly v pondělí, aby se zpracovaly zbytky z nedělního vaření, včetně zbylých omáček z pečení použitých na jejich přelití. V jiných oblastech je nazývají také anulot nebo pazlache.

vloženo 05.11.2009    zobrazeno 7656x    verze pro tisk

agnolotti al plin

agnuloti

anolini

casoncelli

casonsei

fagottini

marubini

pansotti

ravioli

tordelli

tortelli

tortellini

tortelloni

turtèi cremasco

turtlèin

turtlén