cpt. Cook
 

agnolotti

agnolotti al plin

agnuloti

anolini

casoncelli

casonsei

fagottini

marubini

pansotti

ravioli

tordelli

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

tortelli

recept ze stránek www.tacos.cz
tortelli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tortelli jsou plněné obdélníkové nebo čtvercové těstoviny o straně 2 až 3 cm (podobné jako ravioli) z oblastí Lombardie, Emilia-Romagna a Toskánska. Vyrábějí se ručně klasicky pokladením náplně na jeden plát těsta v pravidelných odstupech (někdy si vypomáhají tím, ze těsto se dává na dřevěnou podložku s důlky), pak se na ně položí druhý plát těsta, umáčká a utěsní kolem náplně a nakrájí na pravidelné tvary. Náplně jsou rozličné, často i tykvové (tortelli di zucca). Podávají se s rozpuštěným máslem, rajčaty nebo omáčkou bolognese.
vloženo 21.11.2009    zobrazeno 6052x    verze pro tisk

tortellini

tortelloni

turtèi cremasco

turtlèin

turtlén