cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


abi-con   con-far   fio-gar   gem-mos   pan-sed   sed-tre   tri-zit   

pantacce

penne

recept ze stránek www.tacos.cz
penne: 4. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Penne jsou kratší duté těstoviny o průměru asi 8 mm, šikmo řezané. Vyrábějí se ve formě hladké zvané penne lisci nebo jako penne rigati s podélně rýhovaným povrchem. Nazývají se podle pera, brku, který připomínají seřiznutou špičkou. Výborně se hodí k rajčatovým omáčkám, pestu nebo do těstovinových salátů, skvělé jsou také zapékané.

     recepty:
Penne alla boscaiola
Penne alla puttanesca
Těstovinový salát s gorgonzolou
Penne s artyčoky
Toskánské kuřecí těstoviny
vloženo 19.01.2010    zobrazeno 4444x    verze pro tisk

pennette

pennoni

riccioli

rigatoncini

rigatoni

rotini

sagnarelli

sedani