cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bou-wij   

Bouquet des Moines

Herve

Herve Exquis

Herve Societé

recept ze stránek www.tacos.cz
Herve Societé: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hervé Société Doux se vyrábí z pasterizovaného mléka. Zraje 4 - 6 týdnů ve sklepě, během této doby je obracen a oplachován studenou vodou, což mu ve výsledku poskytuje jeho oranžovou kůru a chuťovou charakteristiku. Je výborný k mladým, lehkým vínům.

www.tacos.cz Herve Société Piquant je také vyráběn z pasterizovaného mléka, ale je trošku slanější než varianta Doux. Delší je doba zrání - 5 až 7 týdnů. Podávat ho lze například k pivům typu ale nebo k plmějším vínům.

www.tacos.cz Pavé de Herve je 1.2 kg plátek sýra, podobný Herve, liší se pouze tvarem a smetanovější chutí.

www.tacos.cz Gourmet je sýr také vyráběný z pasterizovaného mléka, obě varianty, jemná i pikantní, zrají 4 - 8 týdnů, během nichž získá svou charakteristickou chuť. Dostupný je v podlouhlém tvaru nebo tradiční kostce. Chrakteristický je svou smetanovou chutí.

www.tacos.cz Grand Maître je Herve sýr zrající s belgickým pivem, takže jeho vůně a chuť lehce připomíná chmel. Přirozeně k němu patří hnědé mnišské pivo.

vloženo 27.09.2009    zobrazeno 2278x    verze pro tisk

Passendale

Remoudou

Wijnendale