cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bou-wij   

Bouquet des Moines

Herve

recept ze stránek www.tacos.cz
Herve: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Herve je uleželý sýr limburského typu (měkký, pronikavě vonící), pochází z belgického stejnojmenného města. Vyrábí se z nepasterizovaného kravského mléka. Někdy je ochucován bylinkami, tradičně zraje ve vlhkých sklepech. Jeho původ sahá až do 13. století, rozšířil se v 16. po královském ediktu zakazujícím vývoz obilí, takže se zkrmovalo a zvýšila se produkce mléka, ve století sedmnáctém už byl vývozní komoditou. Klima, zemědělské podmínky a mikroflora, znalosti jeho lokálních výrobců zajišťují jeho unikátnost a nemožnost napodobit kdekoliv jinde.

www.tacos.cz Herve má světle žlutý vnitřek s lesklým bakterií vytvořeným oranžovým až červenohnědým povrchem, který se pěstuje během jeho tříměsíčního zrání. Obvykle má pro prodej tvar kostky nebo hranolu. Chuť a vůně zesiluje v průběhu zrání, mladý má světlý vnitřek, s věkem je ostřejší. Vzhledem k charakteru je nejlepší s tmavým chlebem a pivem. V Belgii jde o jeden z nejpopulárnějších sýrů.

vloženo 27.09.2009    zobrazeno 2987x    verze pro tisk

Herve Exquis

Herve Societé

Passendale

Remoudou

Wijnendale