cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bou-wij   

Bouquet des Moines

Herve

Herve Exquis

Herve Societé

Passendale

recept ze stránek www.tacos.cz
Passendale: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Passendale je jedním z nejznámějších vlámských sýrů. Jde o poloměkký sýr z pasterizovaného kravského mléka. Podobá se bochníku chleba, je kulatého tvaru s tvrdou ale jedlou kůrkou s bílými skvrnami. Uvnitř je tělo zlaté, puntíkované malými nepravidelnými dírkami a velmi smetanové. Je tuhé a vlhké konzistence s jemnou chutí a slabě sladkým aroma.

www.tacos.cz Zprvu byl od roku 1978, kdy se začal produkovat, nazýván "de Groot Hof–Grand'Ferme", z exportních důvodů byl v roce 1980 přejmenován na Passendale podle vlámského města Passchendaele (každoročně v srpnu hostí sýrový festival).

www.tacos.cz Prodává se ve třech variantách:

Prelude: standardní verze

Classic: stejný jako Prelude, ale kůrka je okartáčována před zabalením

Passendale Bel Age: zraje 6 měsíců ve sklepě a má vybranější chuť

vloženo 27.09.2009    zobrazeno 2777x    verze pro tisk

Remoudou

Wijnendale