cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

bavette

bavettine

bigoli

bucatini

recept ze stránek www.tacos.cz
bucatini: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bucatini jsou dlouhé a kulaté těstoviny podobné špagetám, jsou jen trošku silnější v průměru a hlavně duté. Název pochází z italského buco - otvor nebo bucato - propíchnutý. Vyrábějí se v délce 25 - 30 cm a o průměru asi 3 mm. V Kalábrii nebo Kampánii se nazývají perciatelli, silnější než bucatini jsou bucati nebo též bucatoni.

Jsou obvyklé v oblasti Lazia. Podávají se s máslovými omáčkami, pancettou nebo guanciale, se zeleninou, sýrem, sardinkami nebo ančovičkami.

vloženo 03.11.2009    zobrazeno 5902x    verze pro tisk

bucatoni

canule

cappellini

ciriole

fedelini

ferrazzuoli