cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

bavette

bavettine

bigoli

recept ze stránek www.tacos.cz
bigoli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bigoli jsou vytlačované dlouhé a silnější špagety o průměru 3-4 mm. Pocházejí z oblasti Benátska a připravují se čerstvé z pšeničné mouky, soli a vody, existují i tmavé varianty z mouky pohankové nebo také vaječné. Typické jsou svým drsným povrchem, který vzniká díky způsobu výroby a protlačování tradičním bronzovým lisem zvaným torchietto bigolaro a výborně drží omáčky a koření. Podávají se s tučnými omáčkami, kachní omáčkou (typické jídlo původně z města Thiene, tradičně první neděli v říjnu), sardinkami, ančovičkami. Synonyma z jiných oblastí jsou bigui nebo pincinelli.
vloženo 13.11.2009    zobrazeno 4490x    verze pro tisk

bucatini

bucatoni

canule

cappellini

ciriole

fedelini

ferrazzuoli