cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


agn-cas   cas-rav   tor-tur   tur-tur   

agnolotti

agnolotti al plin

agnuloti

anolini

recept ze stránek www.tacos.cz
anolini: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Anolini je italský název pro tradiční, od 16. století známé plněné vaječné těstoviny původem z provincie Piacenza, kde se jim v místním dialektu přesně říká anvein. Rozšířeny jsou i v Parmě, tam jim říkají anolén. Recepty se v rodinách dědí dlouhé generace, rodiny se scházejí k jejich výrobě v předvečer Vánoc a vůbec vždy patřily mezi slavnostní jídla. Na pruh těsta se kladou hromádky náplně, přeloží se přes ně druhá půlka těsta a speciálním tvořítkem vykrajují kolečka o průměru asi 3 cm. Výrobu vám krásně předvedou na YouTube.

www.tacos.cz Varianta piacentinská se vařívala v dobrém vývaru, obvykle z kapouna, nebo také v brodo di quatra (vývaru ze čtyř), což je typický místní silný vývar ze 4 hlavních surovin: kuřete, hovězího masa, hovězího či telecího loje a vepřové kotlety. Plněné jsou dušeným hovězím masem, dříve i vepřovým nebo koňským, smíchaným po uvaření s nadrobno nasekanou zeleninou a strouhaným sýrem Grana Padano, v údolí Val d´Arda se směs vyrábí jen ze sýra a strouhanky. Zapíjejí se robustním červeným vínem.

vloženo 20.11.2009    zobrazeno 3963x    verze pro tisk

casoncelli