cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


agn-cas   cas-rav   tor-tur   tur-tur   

agnolotti

recept ze stránek www.tacos.cz
agnolotti: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Italské těstoviny agnolotti jsou podobné ravioli a oblíbené zejména v oblasti Piemontu. Mají tvar půlměsíčku nebo čtverečku o straně asi 2,5 cm, v obou případech s volánkovými, zvlněnými okraji. Pokud jsou obdélníkové a menší, asi 1 cm, říká se jim agnolotti al plin, tento tvar je typický pro oblasti Langhe a Montferrat.

www.tacos.cz V Piemontu jsou agnolotti tradičně plněny sekaným pečeným masem a podávají se nejčastěji v hovězím vývaru nebo jen s čerstvou šalvějí, přelité rozpuštěným máslem, nebo s masovým ragú alla piemontese. Rajčatové omáčky by přehlušily chuť náplně. Sypou se strouhaným sýrem, ale v náplni sýr není, ten se dává do ravioli. Tradičně se připravovaly v pondělí, aby se zpracovaly zbytky z nedělního vaření, včetně zbylých omáček z pečení použitých na jejich přelití. V jiných oblastech je nazývají také anulot nebo pazlache.

vloženo 05.11.2009    zobrazeno 4210x    verze pro tisk

agnolotti al plin

agnuloti

anolini

casoncelli