cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


agn-cas   cas-rav   tor-tur   tur-tur   

agnolotti

agnolotti al plin

agnuloti

recept ze stránek www.tacos.cz
agnuloti: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Agnuloti [aňu´loty] je název těstovin v dialektu města Pavie, jsou typickým produktem jižní Lombardie, oficiálně se označují jako agnolotti pavesi [aňo´loty pavézi]. Jde o plněné těstoviny, tvarově vycházející z piemontských agnolloti, chuťově ovlivněné také těstovinami anolini z oblasti Piacenzy (plnění dušeným masem). Podávají se suché, ochucené dušeným masem nebo husím vývarem. Jde o tradiční vánoční pokrm.
vloženo 19.11.2009    zobrazeno 3396x    verze pro tisk

anolini

casoncelli