Zelňačka s uzeným kolenem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 uzené vepřové koleno, 150 dkg kysaného zelí, 8 dkg kořenové zeleniny, 15 dkg hladké mouky, 1/2 cibule, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce oleje, 2 dl kysané smetany, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s očištěným uzeným kolenem. Když je koleno měkké, vyjmeme ho. Z rozškvařené slaniny a mouky připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme na malém ohni provařit. Mezitím na oleji krátce zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme do polévky, kterou dochutíme. Koleno vykostíme a nakrájíme na porce, dáme na talíře, přelijeme polévkou a do každého talíře dáme lžíci kyselé smetany.