cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.215 l vody, 40 dkg kysaného zelí, 20 dkg vepřového plecka, 10 dkg klobásy, 1/2  cibule, 1/2 dkg sušených hub, 2  sušené švestky, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek kysané smetany, sůl, 1/2 lžička mleté papriky,  špetka kmínu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso, sůl a koření. Dusíme a podléváme lákem ze zelí nebo vodou. Pak přidáme pokrájené zelí, předem namočené houby, sušené švestky, na kolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a vaříme, až je maso měkké. Polévku zahustíme smetanou, ve které rozmícháme mouku a povaříme. Místo klobásy můžeme v polévce uvařit uzená žebírky, nožičku, případně přidat i brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2714x    verze pro tisk

Zelňačka s masovými knedlíčky