Zelňačka s uzeným kolenem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 uzené vepřové koleno, 50 dkg kysaného zelí, 8 dkg kořenové zeleniny, 5 dkg hladké mouky, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce oleje, 2 dl kysané smetany, mletý pepř, sůl
Zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s očištěným uzeným kolenem. Když je koleno měkké, vyjmeme ho. Z rozškvařené slaniny a mouky připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme na malém ohni provařit. Mezitím na oleji krátce zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme do polévky, kterou dochutíme. Koleno vykostíme a nakrájíme na porce, dáme na talíře, přelijeme polévkou a do každého talíře dáme lžíci kyselé smetany.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka