Kynuté těsto:: 1/2 kostky trvanlivých kvasnic, 215 dkg hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, tuk na vymazání formy,
Náplň:: 30 dkg lilku, 1/2 červená paprika, 150 dkg cukety, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce vyloupaných vlašských ořechů, 10 dkg čedaru nebo podobného sýra, 15 lžic olivového oleje, 2 lžičky tymiánu, 1/2 lžička rozmarýnu nasekaného najemno, mletý pepř, trochu bílého vína (např. Chardonnay), 3 dl mléka, 3 vejce
www.tacos.cz Náplň: Zeleninu očistíme a omyjeme. Lilky a papriku nakrájíme na kostičky. Lilky posolíme a necháme asi 15 minut proležet. Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Ořechy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
www.tacos.cz Kostičky lilku osušíme a ze všech stran osmažíme ve 3/5 rozpáleného oleje. Pak přimícháme ostatní zeleninu, cibuli a česnek a opékáme ještě asi 1 minutu. Ochutíme tymiánem, rozmarýnem, solí, pepřem a vínem.
www.tacos.cz Na pomoučeném vále rozválíme z těsta tenkou placku na velikost koláčové formy (průměr 30 cm). Formu vymastíme tukem a vložíme do ní vykynuté těsto. V mléce rozkvedláme vejce, osolíme je a opepříme. Ořechy a polovinu sýra vmícháme k zelenině, zeleninovou směs navršíme na koláč a přelijeme rozkvedlanými vejci. Povrch koláče posypeme zbylým sýrem.
www.tacos.cz Koláč pečeme asi 30 minut na spodním roštu trouby předehřáté na 200 - 250 °C (plyn stupeň 3 - 4).
www.tacos.cz Příloha: bílé víno, např. Chardonnay