cpt. Cook
 

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tourte forrestière au poulet

Lesácký koláč s kuřecím masem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  křehké těsto, 40 dkg kuřecích prsíček, 40 dkg žampiónů, 1/2  cibule, 1/2  šalotka, 4 snítky zelené petrželky, 1/2 snítka tymiánu, 3  vejce, 1/2  žloutek, 2.15 dkg másla, 1.15 dl crème fraîche, 1/2 špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 210 °C. Oloupejte a nakrájejte cibuli a šalotku. Pět minut je smažte na pánvi na másle. Osolte a opepřete.

www.tacos.cz Houby očistěte a rozčtvrťte. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Petrželku opláchněte a otrhejte lístky. Vše přidejte na pánev. Za stálého míchání smažte 5 minut. Po částech rozmixujte nahrubo obsah pánve. Přendejte do salátové mísy, přidejte celá vejce, crème fraîche, tymián, muškátový oříšek, sůl a pepř.

www.tacos.cz Rozválejte křehké těsto a vyložte jím nepřilnavou koláčovou formu. Přidejte obsah mísy. Z druhého kruhu těsta vykrajujte lístky, které použijete na utěsnění a ozdobu na obvodu. Tímto děravým kruhem zakryjte náplň, okraje utěsněte, aby vznikl úhledný lem. Potřete žloutkem.

www.tacos.cz Koláč pečte 20 minut. Snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 30 minut. Nechte 15 minut odpočívat. Nakrájejte je na klínky a podávejte se salátem.

www.tacos.cz

vloženo 06.12.2021    zobrazeno 536x    verze pro tisk

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční koláč se špenátem a vejci
(Tourte pascale aux épinards et œufs)

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta