www.tacos.cz Špenátové listy opláchneme a na středním plameni povaříme 1-2 minuty, po změknutí zcedíme a necháme vychladnout. Vymačkáme z něj přebytečnou vodu, nadrobno posekáme a dochutíme. Na pánvi rozpustíme máslo a špenát na něm rychle osmahneme s utřeným česnekem, zhruba 3 minuty.
www.tacos.cz Lístkové těsto rozválíme do čtverce o straně přibližně 28 cm, který přesuneme na pomoučený plech. Připravíme na něm rámeček tak, že těsto kolem dokola nařízneme asi 2 cm od krajů. Vnitřní část základu propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem oříznutým na potřebnou velikost a zasypeme suchými fazolemi. Na okrajích těsta ještě uděláme nožíkem vruby, poklepáváme jím kolmo na okraje, to mu pomůže se zvednout. Okraje potřeme žloutkem promíchaným s mlékem. Pečeme asi 25 minut, po 15 minutách přitom odstraníme fazole i papír. Vyjmeme z trouby a pokud je střed moc nafouknutý, lehce ho stlačíme vařečkou. Teplotu zvýšíme na 200 °C. Lžící rozmístíme na těsto špenát a poklademe kousky fenyklu a plátky tykve. Navrch přijdou také plátky sýra. Vrátíme koláč do trouby a 25 minut jej dopečeme, má být zlatý, ale ne příliš tmavý.
www.tacos.cz