Zapékaná mrkev
Gratin de carottes
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kg mrkve, 2 šalotky, 1/2 žloutek, 6 snítek kerblíku, 1/2 lžíce tučné smetany, 10 g másla, zelená petrželka, pažitka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka. Oloupejte a pokrájejte šalotku. Vařte mrkev 15 minut v páře. V salátové míse smíchejte smetanu, vejce, šalotku, kerblík, petrželku, pažitku, sůl a pepř. Pak opatrně přidejte mrkve uvařené v páře. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Směs dejte do máslem vymaštěné zapékací mísy a zapékejte 20 minut v troubě. Podávejte horké.