www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni a opečte na něm proužky slaniny, dokud lehce nezezlátne. Pomocí děrované lžíce ji přendejte na talíř. Na stejné pánvi rozpusťte máslo a za častého míchání smažte na plátky nakrájenou cibuli 6-8 minut dozlatova. Osolte a opepřete, přidejte drcený česnek a restujte ještě minutu. Přilijte víno a nechte jemně bublat, dokud se nezredukuje na polovinu, a pomocí dřevěné vařečky seškrábejte přiškvarky ze dna pánve. Odstavte z ohně a vmíchejte 2/3 créme fraiche. Podle chuti dosolte.
www.tacos.cz Na dno připravené zapékací misky rozložte třetinu plátků pastináku a přikryjte je polovinou cibulové směsi. Rozprostřete polovinu slaniny a přidejte hojně černého pepře. Navrstvěte polovinu plátků sýra. Pak přijde polovina zbývajících plátků pastináku, zbývající cibule a slanina, plátky sýra s trochou černého pepře. Nahoru položte poslední plátky pastináku. Potřete zbytkem créme fraiche a posypte strouhaným sýrem gruyére.
www.tacos.cz Pečte 25-30 minut dozlatova a až povrch bublá. Podávejte s jednoduchým zeleným salátem přelitým ostrou zálivkou.