cpt. Cook
 

Škvarkové vdolečky

Šunkové zákusky

Uherská roláda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční preclíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hladké mouky, 15 dl mléka, 20 dkg másla, 1/2  žloutek, 4 dkg kvasnic, 3 dkg moučkového cukru, žloutek na potření, 1/2 lžička soli, 1/2 lžička máku, tlučený kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku dvakrát prosejeme, přidáme mléko, máslo, žloutek a vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trošky mléka. Uhněteme tužší těsto a necháme v teple asi hodinu vykynout. Pak těsto znovu prohněteme, rozdělíme na několik částí, každou vyválíme na dlouhý tenký váleček a utvoříme preclík. Uložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem, osolíme hrubou solí a posypeme mákem nebo kmínem. Připravené preclíky necháme ještě 30 minut kynout a potom je upečeme ve vyhřáté troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1809x    verze pro tisk